Yksi vaellusreissu, kiitos!

by - 1.8.16


Viime aikoina olen innostunut ainakin ajatuksen tasolla vaeltamisesta. Luin joskus viime talvena Cheryl Strayedin kirjoittaman kirjan Villi Vaellus, josta tämä kipinä luultavasti sai alkunsa. Tai luulen, että kipinä on aina ollut tuolla jossain, mutta kirja sai sen heräämään henkiin. Kirjassa Cheryl lähtee yksin vaeltamaan suosittua Pacific Crest Trail -patikointireittiä. Villi vaellus on siis tositarina Cherylistä, hänen elämästään ja vaelluksestaan. Suosittelen lukemaan kyseisen kirjan, itse ainakin tykkäsin siitä aivan valtavasti! 

Innostuksen aiheuttamana olen alkanut suunnitella meidän kesälomaviikoille pientä vaellusretkeä johonkin päin Lappia. Haaveenani olisi joskus lähteä ainakin viikon tai parin vaellukselle esimerkiksi Suomen käsivarteen tai johonkin Lapin kansallispuistoista. Aluksi taidamme kuitenkin tyytyä päiväretkien lisäksi vain lyhyisiin, muutaman yön vaelluksiin. Toki meillä molemmilla on kokemusta vaeltamisesta (kouluaikoina opin jopa suunnistamaan kartan avulla! :D), mutta saadaanpahan varusteet (ja oma kunto!) ainakin testattua, eikä tarvitse suunnitella reissua niin tarkasti.

Olen vähän miettinyt reissua tuonne Ylitorniolle päin. Siellä on Miekojärvi - Vietonen -patikontireitti, jonka pituus on 23 km. Tuon reitin kulkisi hyväkuntoinen päivässäkin, mutta tämä tyttö tahtoo mennä (ja vaikka ei tahtoisikaan, niin varmasti menisi) hitaasti ja ottaa tuntumaa rinkkaan. Eli yöpymisreissua on toivottavasti luvassa!

Tämän postauksen kuvat ovat meidän viime vuoden päiväreissulta Levin Kätkätunturilta. 

Onko siellä kokemuksia Lapin patikointireiteistä? Tai vaelluksesta ylipäätänsä? :)

You May Also Like

0 kommenttia