Duudsonit Activity Park TornioHaparanda

by - 20.7.16

Tänne Tornioon aukesi heinäkuun alkupuolella Duudsonit Activity Park. Maanantaina 4.7. puistossa järjestettiin aamusta kutsuvierasavajaiset, johon iloiseksi yllätykseksi voitin liput Facebookin kautta minulle ja yhdelle seuralaiselle. Ei ollut vaikea miettiä kenet pyydän mukaan - siskoni 5-vuotias tyttö lähti oikein mielellään matkaani.

Hieman ennen kymmentä odottelimme pääsyä puistoon vanhassa Lapin Kullan tehtaassa. Kymmenestä yhteentoista meillä oli aikaa tutustua puistoon, jonka jälkeen kokoonnuimme puiston aulaan avajaistilaisuuteen. Paikalla oli kaikkien Duudsonien lisäksi myös mm. joulupukki. Avajaistilaisuuden jälkeen jatkoimme taas puistoon tutustumista. Saimme myös puistoilun välissä käydä syömässä Pirttihirmu-ravintolassa.Tekemistähän puistossa riittää, sillä alue on 4500 neliötä ja siellä 23 isoa temppualuetta. Lemppareiksi muodoistuivat hieman alempana olevassa kuvassa näkyvä Ninjaseikkailu sekä trampoliinit (etenkin volttien tekeminen pehmokuutioiden sekaan oli hauskaa!) ja kiipeilyseinät. Myös Lumilinna ja Jekkula, jotka ovat ns. seikkailulabyrinttejä liukumäkineen, tuli katsastettua useampaan kertaan, vaikka jouduinkin suurimmaksi osaksi olemaan kumarassa tai konttaamaan, kun en jaksanut enää kumarrella. :D

Kuva täältä
Ninjaseikkailu

Aika puistossa kului yllättävän nopeaa, ainakin kun itse oli touhuamisessa mukana. Taukoja emme juurikaan pitäneet reilun vartin syömätauon lisäksi. Itselläni veto tuntui loppuvan kahden aikoihin ja pikkusinttikin alkoi väsähtää puoli kolmen maissa, joten silloin päätimme lähteä pois. Olihan sitä ehditty olla jo neljä ja puoli tuntia lähes koko ajan liikkeessä.

Harmikseni mulla ei ole puistosta kovinkaan paljon kuvia, sillä kamerastani loppui akku heti kun sain haettua sen lukollisesta lokerosta (hyvä minä) ja kännykällä kuvista ei tullut kovinkaan hääppöisiä. Päätin siis luovuttaa kuvaamisen suhteen ja vain nauttia puiston aktiviteeteista.

Vinkkinä muuten sanottakoon, että kannattaa laittaa jalkoihin hyvin pysyvät sukat! Jos sukat ovat yhtään löysempää/valuvampaa sorttia, saattavat ne kadota tuonne kuutioiden sekaan :D Meillä onneksi sukat pysyivät jaloissa, vaikka välillä varsia sai nostella, mutta muutamalla taisi sukat kadota Ninjaseikkailuun.

Ps. Huomasin kyllä seuraavina päivinä liiankin hyvin, että liikunta on ollut itselläni melko vähäistä viime aikoina - ai saakeli mulla oli etureidet, pylly ja selkä- ja käsilihakset kipeät puistoilun jäljiltä! Hyvää ja hauskaa liikuntaa ehdottomasti! Tämä olkoon siis ensimmäinen blogiin kirjoittamistani Lajikokeilu-postauksista - lisää on toivottavasti luvassa. :)

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Tuosta paikasta kuultiinkin juuri eilen. Ollaan juuri nyt Torniossa, mutta todennäköisesti meillä jää tämä paikka nyt näkemättä. Hauskan näköistä. Tuolla olisi actionkameralla käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa tuolla kyllä oli, suosittelen käymään jos joskus vain on mahdollista. :) Actionkameraa mäkin tuolla vähän kaipailin, harmi ettei uusi tilamamani akku ole vieläkään tullut...

   Poista
 2. Onpas kivan oloinen puisto! :) tässä lähettyvillä ois kans samainen mesta ( seinäjoella) muttei oo tullu vielä vietyä ketään kummilapsista sinne, mutta vaikuttaa kyllä niin kivalta paikalta että ehkä täytyy joskus tässä yllättää joku tenavista viemällä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, kummilapsi (kenet valitsekin) varmasti tykkäis! :)

   Poista
 3. Onpa ollut kiva palkinto, hauskalta puistolta vaikuttaa. Mukava blogin nimi sinulla - löysin blogiisi googlettamalla oman blogini nimen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, blogikaima löytyi! Hyvän nimen olemme keksineet :D

   Poista