Uusi postaussarja: Lajikokeilut

by - 29.2.16

Uuden blogin myötä tahdon myös aloittaa uuden postaussarjan, joka kulkee nimellä Lajikokeilut. Yksi omista tämänvuoden lupauksistani on testata mahdollisimman montaa uutta urheilulajia ja harrastusta sekä myös niitä lajeja, jotka ovat itselleni ehkä jo entuudestaan tuttuja, mutta joita en ole kokeillut pitkään aikaan. 


Tavoitteenani on kokeilla kuukaudessa ainakin yhtä uutta lajia, josta teen sitten postauksen. Postauksissa tulen raportoimaan mm. miten lajikokeilu meni ja miltä se tuntui, kokeilenko lajia uudelleen, ja annan mahdollisesti vinkkejä ko. lajin kokeilusta kiinnostuneille. Kuvia yritän myös aina muistaa ottaa, jotta tekin pääsette elävämmin mukaan lajikokeiluihin. En tahdo rajata lajikokeiluja pelkästään urheilulajeihin, vaikka niitä ne pääsääntöisesti varmaankin tulevat olemaan, vaan mukana voi olla myös esimerkiksi käsitöihin liittyviä harrastuksia.

"Näitä tahdon kokeilla"-listallani on ainakin tällä hetkellä:

 • Avantouinti
 • Boulderointi eli seinäkiipeily ilman köysivarmistusta
 • Köysiseinäkiipeily
 • Paintball
 • Jousiammunta
 • Ratsastusjousiammunta
 • Maastojuoksu (kunnon maastossa, ei maantiellä)
 • Tankotanssi
 • Suunnistus
 • Squash
 • Hiihto ilman pakottamista :D (tätä ehdin jo kokeilla!)

Taustana kerrottakoon, että tällä hetkellä liikunnallisiin harrastuksiini kuuluvat lähinnä kävelylenkit koiran kanssa, satunnainen kotitreeni sekä ratsastus. Liikuntahistoriastani sen verran, että ala-asteella harrastin mm. kansantanssia sekä suunnistusta (kunnes eksyin metsään :D). Aikuisiän harrastuksista puoletaan kuntosali on ollut se juttu ratsatuksen lisäksi. Pari vuotta sitten aloin käymään kuntosalilla aktiivisesti, mutta noin vuosi sitten kiinnostus yht'äkkiä lopahti. Eikä se ole herännyt henkiin vaikka kuinka olen yrittänyt. En siis ole viimeisen vuoden aikana ollut mitenkään liikkuvaista sorttia, mutta tähän yritän tehdä muutosta.  

Näiden lajikokeilujen tavoitteena on tutustuttaa itseäni uusiin urheilulajeihin ja harrastuksiin sekä toivottavasti löytää niiden kautta innostus ja kipinä liikunnan lisäämiseen ja mahdollisesti jonkin lajin parissa jatkamiseen. 

Mitä lajia tahtoisit itse joskus kokeilla? Entä mitä lajia suosittelisit mulle tai muille?

You May Also Like

6 kommenttia

 1. Hei ihan super idea!! Ootan jo innolla postauksia aiheesta! :) eniten kiinnostais itse kokeilla seinäkiipelyä ja tankotanssia. Ootko muuten kuullu siitä suppailusta? Se ois varmasti kans siisti kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon kuullu, unohdin sen ihan kokonaan! Sitä haluaisin kans kokeilla! :--)

   Poista
 2. Ihana postaus! sai paljon uutta inspiraatiota! :)
  Olen todella kauan halunnut kokeilla tankotanssia ihan kunnolla, koska se on paljon vaikeampaa kuin näyttää! :D

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tankotanssi on kuulemma yllättävän rankkaa :)

   Poista
 3. Oi niin hyvä tavoite! Innolla jään seuraamaan näitä kokeiluja<3

  VastaaPoista